U Restoranu Terbotz održano međunarodno ocjenjivanje vina povodom Urbanovog

U sklopu vinske manifestacije Urbanovo 2016., u petak i subotu, 29. i 30. svibnja, održano je ‘Međunarodno ocjenjivanje vina, Štrigova 2016.’, u restoranu Terbotz u Železnoj Gori.

Pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeza dvije komisije u petak te dvije u subotu ocjenile su 189 uzoraka koji su pristigli iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Očekivano najviše uzoraka stiglo je iz Međimurja.

Na ocjenjivanje vina prijavili su se proizvođači vina (mirna i pjenušava vina) koji su se natjecali u dvije grupe. U grupu A svrstana su vina proizvedena od sorte Moslavac (Pušipel) – Šipon – Furmint, a u grupu B vina svih drugih sorata.

Na osnovu postignutog broja bodova, vina iz svake grupe (grupa A i grupa B) dobit će sljedeća odličja:

VELIKA ZLATNA DIPLOMA za vina koja postignu od 90-100 bodova,
ZLATNA DIPLOMA za vina koja postignu od 85 – 89,99 bodova,
SREBRNA DIPLOMA za vina koja postignu od 80 – 84,99 bodova,
BRONČANA DIPLOMA za vina koja postignu od 75 – 79,99 bodova,
PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE za vina koja postignu 61 – 74,99 bodova.

Dodjela diploma i priznanja upriličit će se na otvorenju festivala Urbanovo 2016., koje se održava 13.,14. i 15. svibnja 2016. godine u Štrigovi.

Službeni rezultati objavi će se početkom sljedećeg tjedna.

Organizatori ocjenjivanja su Općina Štrigova i Društvo vinogradara i vinara “Hortus Croatiae”, dok su suorganizatori Međimurska županija, Društvo vinogradnikov ljutomersko-ormoških goric Jeruzalem, JARA – Javna razvojna agencija občine Ormož, MESAP d.o.o., Nedelišće te Savjetodavna služba Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije