Tvrtka iz Čakovca stari vagon preuredila u prvi hostel na kotačima

Zvonko Momčilović iz tvrtke ‘Adriatic željeznički hosteli’ vlasnik je prvog hostela na kotačima u Hrvatskoj, a smješten je na Glavnom kolodvoru u Zagrebu.

Kako se pisalo krajem 2014., začetnik projekta Momčilović dobio je 250 tisuća kuna poticaja od Ministarstva turizma koje je ovoj specifičnoj inicijativi dalo vrlo visoku ocjenu, a cijeli projekt sa željezničkim hostelima u Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci i Puli koštat će oko tri milijuna eura, a financirati će se poduzetničkim kreditima.

Željeznički hostel otvoren je u napuštenim i neiskorištenim vagonima, a spavaća kola preuređenena su u sobe, javlja Poslovni.hr.

Kako smo već pisali, preuređenje starog putničkog spavaćeg vagona u prvi hostel na kotačima, obavila je tvrtka Radionica željezničkih vlakova Čakovec.

– S ponosom možemo istaknuti da su radnici našeg izdvojenog pogona u Bjelovaru, gdje su i izvršeni radovi preuređenja, ponovno pokazali veliku stručnost i motivaciju za izvođenje i najsloženijih zahvata vezanih za željeznička vozila, a što je i prioritet u opisu pružanja usluga našeg društva.

Preuređenjem vagona u željeznički hostel na kotačima dobili smo deset soba sa po tri kreveta opremljenih svim potrebnim priključcima koje zahtijevaju propisani standardi, tuš kabinu, wc (muški i ženski), te recepciju. Uvjereni smo da će budući korisnici biti ugodno iznenađeni nakon prvog boravka, te da će buduće recenzije biti pozitivne.

Vagon je postavljen na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Nadamo se i uvjereni smo da ovo nije kraj projekta te da vrlo uskoro krećemo i s uređenjem slijedećeg vagona – poručili su svojevremeno iz ove čakovečke tvrtke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije