Nikolina Babić u izboru za predsjednicu Udruženja drvne industrije

Proces uhodavanja nove Vlade poklapa se s važnim izborima u sektoru; prošle su četiri godine od imenovanja Uprave Hrvatskih šuma te od izbora čelništva HGK udruženja.

Stručna javnost stoga intenzivno nagađa o dinamici i kvaliteti najavljenih promjena. Jedan dio analitičara čak procjenjuje da će se dogoditi status quo, odnosno zadržavanje postojećih garnitura, što navodno podržavaju neki politički krugovi, a mediji donose i najave novih politika, odnosno koncesioniranja šuma, što bi moglo radikalno utjecati na budućnost sektora, piše portal drvo-namjestaj.hr.

Nakon rasprava na razini županijskih komora, a osim njih kandidaturu su mogle istaknuti sve tvrtke koje djeluju u djelatnostima C16 prerada drva i C31 proizvodnja namještaja, proveden je kandidacijski postupak. Početkom svibnja održat će se izbori u HGK Udruženju drvnoprerađivačke industrije.

Kako javlja Poslovni.hr ukupno ima pet kandidata među kojima su najozbiljniji Ivić Pašalić, Zdravko Jelčić, koji je aktualni predsjednik i na ovoj poziciji se nalazi dva mandata, odnosno osam godina te Nikolina Babić iz Pane Čakovec, koja je bila kandidat za ministricu poduzetništva, ali se na istome zahvalila premijeru Oreškoviću i radije je ostala u realnom sektoru.

Uglavnom radi se o gospodarski respektabilnom sektoru koji je međunarodno uspješan i konkurentan te predstavlja 10,4% ukupnog hrvatskog izvoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije