Savjet nezaposlenima: Uvijek pišite iskrene životopise

U četvrtak 14. travnja 2016. na Sajmu poslova u Murskom Središću je u sklopu projekata “Istakni se, osvoji posao!” održan 3. sastanak s poslodavcem za sudionike 3. ciklusa edukacije Klubova za zapošljavanje Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

Gost govornik sastanka bila je predstavnica poduzeća Toplice Sveti Martin Jelena Berečić, direktorica hotelskog poslovanja. Cilj ove aktivnosti bio je prikazati uspješan proces zapošljavanja, odnosno ukazati na razloge zbog kojih se poslodavci odlučuju zaposliti određenu osobu, te olakšati nezaposlenim osobama proces zapošljavanja i što bolje ih pripremiti za tržište rada.

Jelena Berečić sa sudionicima je podijelila vlastito iskustvo vezano uz zapošljavanje i nezaposlenost. Izuzetno je zanimljivo predstavila način zapošljavanja u Toplicama Sveti Martin, a govorila je i o svemu na što treba obratiti pažnju prilikom traženja posla, razgovora s poslodavcem, pisanja životopisa i slično. Savjetovala je nezaposlenim osobama da uvijek pišu iskrene životopise, u koje će navesti sve što znaju i što su voljni raditi, te da navedu na koji će način doprinijeti poduzeću u kojem se žele zaposliti.

Skrenula je pozornost i na hobije – naime, oni otkrivaju o kakvoj se osobi u suštini rad, te bi li se ona uklopila u radni kolektiv. Jelena Berečić osvrnula se i na problem nedostatka kadrova ((konobari, kuhari, pizza majstori) zbog masovnog odlaska radne snage u inozemstvo, koji je zapravo prilika nezaposlenim osobama da uđu u poduzeće i polako izgrade svoju karijeru. Povratna informacija sudionika bila je jako dobra, a sada samo trebaju primijeniti u praksi sve ono što su čuli.

Aktivnosti projekta se nastavljaju, a od 04. travnja 2016. svim nezaposlenim osobama su na raspolaganju individualna savjetovanja prema rasporedu: Čakovec od ponedjeljka do petka, Prelog utorkom i četvrtkom, te Mursko Središće ponedjeljkom i srijedom od 8 do 14 sati. Nezaposlene osobe svoj dolazak mogu najaviti i putem email adrese: jobclub.medjimurje@hzz.hr ili na broj telefona: 040 499 410.

Aktivnosti Klubova za zapošljavanje možete pratiti i na Facebook stranici Klubova za zapošljavanje Međimurje. Projekt ”Istakni se, osvoji posao!” provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec kao nositelj i udruga Zora kao partner. Projekt je financiran u sklopu grant sheme “Loklane inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza II” od strane Europske unije u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije