Pojedinosti ulaganja u međimurski vodoopskrbni sustav

Na radost mnogim Međimuraca, korisnika usluga Međimurskh voda d.o.o, u ponedjeljak su potpisani vrijedni sporazumi s izvođačima radova koji će raditi na nekoliko lokacija.

>>> Nova višemilijunska ulaganja u međimursku vodoopskrbu

Tako će tvrtka Đurkin d.o.o raditi na rekonstrukciji magistralnog vodovoda Nedelišće-Savska Ves i Prekopa Donji Koncovčak. Rekonstrukcijom prvog magistralnog cjevovoda i spojnih cjevovoda na vodocrpilištu Nedelišće predviđa se zamjena dotrajalih AC i PVC cijevi s cijevima od odgovarajućih materijala, ductil-madularni lijev radi poboljšanja i sigurnosti vodoopskrebe i to prije svega Grada Čakovca i šire okolice.

Mijenja se glavni cjevovod prema Čakovcu i to najveći profil u Međimurju, a on će biti 600 mm. Cijena ovih radova, bez PDV-a, bit će 4.445.734.03 kune. Na magistralnom cjevovodu Prekopa-Donji Koncovčak predviđa se zamjena dotrajalih cijevi koje su uzrokom većeg broja kvarova, a čime će se postići veća sigurnost i kvaliteta vodoopskrbe područja Općine Štrigova i Selnica.

Radove se planira izvoditi u koordinaciji sa Županijskom upravom za ceste,u čijoj se nadležnosti nalazi ova cesta, a koja je predviđena za rekonstrukciju i u čijem se koridoru nalazi planirana trasa rekonstrukcije magistralnog vodovoda. Vrijednost radova, bez PDV-a, bit će 2.413.591,63 kune.

Međimurska Hidrogranja d.o.o Savska Ves i Aquatehnika d.o.o Varaždin će raditi na rekonstrukciji magistralnog vodovoda uz Dravu, III faza zbog učestalih puknuća cjevovoda koji je izveden od PVC cijevi te će se isti rekonstruirati cijevima materijala kao i kod cjevovoda Nedelišće-Savska Ves. Radovi će vrijediti 5.242,731,06 kuna bez PDV-a.

Radit će se i na produžetku vodovodne mreže u Donjem Koncovčaku i to izgradnjom produžetka vodovodne mreže na tzv. Kardinalovom bregu što će omogućiti priključak na vodovod svih korisnika s toga područja. Vrijednost ovih radova, bez PDV-a, bit će 488.518.44 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije