Nova višemilijunska ulaganja u međimursku vodoopskrbu

>> Nova višemilijunska ulaganja u međimursku vodoopskrbu

Danas, u ponedjeljak 11. travnja, u Međimurskim vodama su potpisani sporazumi za rekonstrukciju magistralnog vodovoda Nedelišće – Savska Ves i rekonstrukciju magistralnog vodovoda Prekopa – Donji Koncovčak te Sporazum za radove na magistralnom vodovodu uz Dravu – III.faza i produžetak vodovodne mreže u Donjem Koncovčaku.

Rezultat je to procedure javne nabave za ugovaranje planiranih radova za Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja dijela vodoopskrbnog sustava Međimurske županije, vrijednosti gotovo 12,5 milijuna kuna. U sufinanciranju projekta sudjeluju EU sa 65 % sredstava Hrvatske vode s 25 %, a ostatak će sufinancirati Međimurske vode iz sredstava amortizacije.

– Ulažemo u vodoopskrbu. Mi imamo izgrađene sustave koji su već dijelom amortizirani, na određenim mjestima se pojavljuju kvarovi, dolazi do pucanja cjevovoda. Tako ćemo glavni vod koji ide prema Čakovcu profila 600 mm rekonstruirati od crpilišta u Nedelišću sve do Savske Vesi, u nastavku je bio rekonstruiran, i tako postići daleko veću kvalitetu i sigurnost vodoopskrbe Čakovca i okolice. Rekonstruirat ćemo magistralni vodovod uz Dravu, treća faza, kod Orehovice isto tako velika vrijednost radova. Radit ćemo na produžetku vodovodne mreže Prekopa- Donji Koncovčak, također značajnije duljine – istaknuo je Vladimir Topolnjak,dipl.ing., direktor Međimurskih voda d.o.o..

Rekao je i to kako se potpisuje i sporazum za izvođenje radova za produžetak vodovodne mreže na Kardinalovom brijegu u Koncovčaku. Vrijednost tih radova je 500.000 kuna u kojem Općina Selnica participira sa 10%. Direktor je s ponosom završio: – Vidi se da značajna sredstava ulažemo u rekonstrukciju i modernizaciju vodoopskrbe u Međimurju i to kontinuirano već od 90-tih godina pa smo tako lani u rekonstrukciju i modernizaciju te priključke uložili gotovo 4 milijuna kuna iz sredstava amortizacije.

To su prvenstveno bili radovi koji su pratili sustav odvodnje gdje su se zastarjeli dijelovi paralelno s izgradnjom mijenjali ili se radilo o uređenju prometnica. Uvijek pratimo ono što se dešava na terenu, a za 2016. godinu planiramo uložiti 8,1 milijuna kuna iz sredstava amortizacije za poboljšanje sustava vodoopskrbe, a eventualni prekidi u vodoopskrbi će se na taj način svesti na njamanju moguću mjeru.

Sporazumi s potpisani s tvrtkom Đurkin d.o.o Čakovec za radove na rekonstrukciji magistralnog vodovoda Nedelišće – Savska Ves i Prekopa – Donji Koncovčak ukupne vrijednosti 6.859.325,66 kuna. Tu Međimurske vode sudjeluju s 10% sredstava iz amortizacije. Slijedeći potpisnici su bili zajednica ponuditelja Međimurska hidrogradnja d.o.o. Savska Ves i Aquatehnika d.o.o. Varaždin za radove na rekonstrukcij magistralnog voda uz Dravu-III. faza i produžetka vodovodne mreže u Donjem Koncovčaku gdje ukupna vrijednost Sporazuma iznosi 5.731.249,50 kuna gdje Međimurske vode sudjeluju s 10% novca iz sredstava amortizacije, a Općina Selnica 10% za produžetak vodovodne mreže u Donjem Koncovčaku.

Rečeno je kako je krajnji rok provedbe Projekta 31. prosinac ove godine, a što je izazov za izvođače i investitora ali je to i uvjet za privlačenje sredstava iz EU i države.

O ulozi Hrvatskih voda u realizaciji ovog projekta govorio je direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu sa sjedištem u Varaždinu mr.sc. Leonard Sekovanić, dipl.ing. građ. Čestitao je Međimurskim vodama za dobivanje poslova, uz zahtjevne kriterije, i dodao kako one uvijek imaju dovoljno spremnih projekata da se jave na sve natječaje koje raspisuje nadležno ministarstvo i uvijek izvršavaju svoje ugovorne obveze, a što je bitno za reći. Čestitao je domaćim izvođačima koje su se do sada dokazale s vrlo kvalitetno obavljenim poslovima.

– Izražavam zadovoljstvo suradnjom s vama, pokazali ste visoki nivo profesionalnosti s kvalitetnim kadrom. Sretan sam što će dijelovi nekih ulica dobiti vodu s 30 novih korisnika – izrazio je zadovoljstvo Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica. U ime Međimurske hidrogradnje d.o.o. Savska Ves Sporazum je potpisao direktor: Stjepan Baranašić, mag.ing.aedif., Aquatehnike d.o.o. Varaždin direktor Gordan Novak, ing. i tvrtke Đurkin d.o.o direktor Zlatko Đurkin. Oni su rekli kako su ti poslovi za njih izazov, obećali su kvalitetu i poštivanje rokova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije