9. Mesap Libar, najbolji do sada

– Iako se dojmovi još uvijek sređuju i utvrđuju rezultati, može se reći da je iza nas jedan od najuspješnijih sajmova knjiga, ističe direktor Mesapa Vitomir Kirić. To su potvrdili i sami izlagači izrazivši zadovoljstvo prodajom knjiga, što znači da knjiga ima svoje tržište i da interes za knjigom, bez obzira na moderne tehnologije, ne prestaje.

Ulaz na Mesap Libar bio je besplatan, a procjenjuje se da je sajamsku manifestaciju obišlo oko 4000 posjetitelja, što je 500-tinjak više u odnosu na lani. Isto tako, ove godine površine koje su zakupili sami izlagači bile su puno veće u odnosu na proteklu godinu, tako da je dvorana bila u cijelosti popunjena, što je samo jedan od pokazatelja kojim smjerom trebamo ići dalje, smatra Kirić. Sajam su posjetili i brojni učenici međimurskih osnovnih škola, a po prvi put i srednjoškolci, njih 250 iz susjedne Varaždinske županije. Dobrim rezultatima na sajmu pridonijeli su popratni sadržaji od stručnih skupova, književnih susreta do kazališnih predstava.

Nakon sajma knjiga, na redu su ribolovci i poduzetnici

U Nedelišću su završetkom ovogodišnjeg sajma knjiga već započele pripreme za sljedeći, jubilarni 10. Mesap Libar, koji će se održati već tradicionalno u travnju, a sam datum još nije točno definiran s obzirom na to, kazao je Kirić, da se potrebno uskladiti i s terminima nekih drugih sajmova knjiga, prije svega onim koji će se održati u Sarajevu u susjednoj BiH.

Osim s pripremom za jubilarni Mesap Libar u Nedelišću traju pripreme i za ostale sajamske manifestacije na prostoru Mesapa, jer je želja da Mesap dobije mjesto koje mu pripada i da se ostvari cilj koji je zacrtan samom izgradnjom sajamske dvorane. Tako će se već 23. i 24. travnja održati 1. Sajam ribolova, a potom u lipnju, od 17.-19. tradicionalni Sajam poduzetništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije