Međimurskom GSV-u bitno je svako radno mjesto i svaka tvrtka

>> Međimurskom GSV-u bitno je svako radno mjesto i svaka tvrtka

Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji partner je u Projektu ‘Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije’ koji se u cijelosti financira iz strukturnih i investicijskih fondova.

U sklopu Projekta u Bjelovaru je 31. ožujka 2016. godine održan Okrugli stol “Uloga i perspektiva županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća“. Okruglom stolu nazočili su članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Panelisti su bili: Damir Bajs, župan, ujedno i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Davor Sabolić, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji, Nataša Novaković, savjetnica za tržište rada i razvoja ljudskih potencijala u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Raspravljalo se o stanju i dosadašnjim rezultatima gospodarsko-socijalnih vijeća na lokalnoj razini, kapacitetima i odnosu lokalne vlasti i socijalnih partnera prema tripartitnom socijalnom dijalogu, te očekivanjima i preporukama za unapređenje rada županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća.

Davor Sabolić, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji istaknuo je kontinuirani rad Vijeća dugi niz godina. Vijeće može puno napraviti ako postoji dobra volja i dobar dijalog. Kada to postoji, postoji i mogućnost da se stvari promijene i da se nađe najbolje rješenje za neki problem ili situaciju.

Međimurskom GSV-u bitno je svako radno mjesto i svaka tvrtka i Vijeće je tu da pomogne i potakne i druge institucija na lokalnoj i državnoj razini da se uključe u rješavanje određenih problema. Iako je GSV-e savjetodavno tijelo koje se može, ali i ne mora poslušati, treba mu u svakom slučaju dati značajniji ulogu u rješavanju konkretnih problema u županijama.

I na ovom Okruglom stolu ukazano je na potrebu bolje suradnje županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća s nacionalnim, resornim ministarstvima i ostalim institucijama koje mogu pridonijeti jačanju tripartitnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Provedbom Projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost socijalnog dijaloga, te poboljšanje organizacijskih sposobnosti sva tri socijalna partnera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije