Usvojena lokalna razvojna strategija LAG-a Mura-Drava

Lokalna akcijska grupa (LAG) Mura-Drava održala je u srijedu 23. ožujka 2016. u Donjem Vidovcu redovitu sjednicu Skupštine.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o radu za 2015. godinu, Financijsko izvješće za 2015. godinu, te Izvješće o radu Nadzornog odbora. Nakon usvajanja izvješća, konzultanti koji su sudjelovali u izradi strategije predstavili su proces izrade Lokalne razvojne strategije koji je trajao od listopada 2015. do ožujka 2016 godine. U proces izrade tijekom tog vremena bilo su uključene 324 osobe.

Uz to, članovima je bila predstavljena struktura i uloga dokumenta za razvoj područja LAG-a. Članovi LAG-a jednoglasno su usvojili strategiju koja je strateški dokument na temelju kojeg će LAG imati mogućnost financirati projekte sa svojeg područja, odnosno raspisivati natječaje za Mjere Programa ruralnog razvoja, koje su ujedno i predviđene strategijom LAG-a.

Predsjednik LAG-a Mario Moharić tom je prilikom izjavio kako strategija omogućuje prijavljivanje brojnih projekata koji će pomoći razvoju ruralnog područja donjeg Međimurja i Općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nakon radnog dijela strategije degustirani su domaći proizvodi OPG-a Hranjec i OPG-a Dominić iz Goričana, OPG-a Josip Sabol iz Donje Dubrave, OPG-a Zadravec iz Oporovca, OPG-a Kućan i OPG-a Nestić iz Donjeg Vidovca.

Budući da je jedan od ciljeva usvojene strategije do 2020. godine, jačanje prepoznatljivosti područja LAG-a, LAG Mura – Drava će u narednim godinama svoje aktivnosti usmjeriti postizanju toga cilja.

Naglasak će biti stavljen na razvoj ruralnog turizma temeljenog na lokalnim proizvodima, odnosno povezivanje turizma i poljoprivrede, te na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivrede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije