Je li 100 kuna naknade za pogrebnika premaleni iznos?

Krajem 2014. godine Grad Mursko Središće raspisao je natječaj za poslove pomoći (pogrebnika) kod ukopa pokojnika na središćanskom groblju.

Malo ili gotovo nitko se nije prijavio na ovaj natječaj i na poslove koji su više protokolarnog i svečanog nego fizičkog posla za koji se dobiva 100 kuna naknade ili plaće po sprovodu.

Osim novca članovi ‘pogrebnog zdruga’ od grada dobivaju ljetnu i zimsku radnu odjeću. Pitali smo nekoliko ljudi što misle zašto ili zbog čega se ljudi, poglavito nezaposleni ne jave za ove poslove. Odgovori su kako je unatoč svemu 100 kuna premalo bez obzira što se radi o najviše dva sata nazočnosti na sprovodu.

Kažu ‘ispitanici’ kako se za obred treba pripremiti, u taj dan se ne smije nekamo izvan grada otputovati, ukratko postoji više stvari koji utječu na nezainteresiranost za ovaj na prvi pogled isplativ i zanimljiv posao.

Dakle, trebalo bi povećati nagradu barem za 50 kuna, što obiteljima pokojnika i gradu stvara veći trošak. Dok se netko novi ne javi, sadašnji sastav morati će i za ovakve novce obavljati poslove na koje su se obvezali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije