Novi EU projekti za Međimurje

Europska grupacija za teritorijalnu suradnju (EGTS), a čiji su članovi s Hrvatske strane općine Legrad, Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan i Donji Kraljevec održala je u utorak, dana 8. ožujka 2016. godine u Donjem Vidovcu radni sastanak u svrhu prijave projekata na EU fondove, odnosno na upravo otvoreni javni poziv Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Tema sastanka bila je definiranje zajedničkih područja suradnje te dogovor vezano za prijavu na natječaj, odnosno definiranje projekata svake općine koji bi se realizirali putem programa Interreg. Program su predstavili Tisler Istvan, načelnik iz Serdehelja i dr. Nagy Arpad Agota, project manager.

Mario Moharić, predsjednik EGTS-a, predstavio je daljnje pripremne aktivnosti kako bi se realizirala uspješna pravovremena prijava unutar programa Interreg.

Ujedno je i najavio sljedeći sastanak koji će se održati u narednim danima u Mađarskoj, a koji će okupiti project managere i članove EGTS-a s hrvatske i mađarske strane.

Na navedenom sastanku prisustvovati će i gospodin Tvrtko Čelan, programski i komunikacijski menadžer Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska sa sjedištem u Budimpešti, a kontakt točkom u Čakovcu.

Na sastanku u Mađarskoj definirati će se konkretni projekti za svaku općinu i pokrenuti će se izrada projektne dokumentacije. Rok za predaju projektne prijave je 31. svibanj 2016. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije