Besplatna radionica ‘Dizajn digitalnih proizvoda’ u TIC-u Međimurje

Kako pristupiti procesu dizajna korisničkih sučelja kod web, desktop i mobilnih aplikacija s ciljem kreiranja digitalnih proizvoda koji zadovoljavaju potrebe korisnika?

Koje metode i alate koristiti u procesu dizajna kako bi finalni proizvod donio pozitivno korisničko iskustvo? Koliko je važna kolaboracija u svakoj fazi projekta i koja su načela kvalitetne komunikacije između dizajnera i naručitelja? Kako osigurati kvalitetnu komunikaciju unutar tima na relaciji dizajner – razvojni inženjer?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na besplatnoj radionici ‘Dizajn digitalnih proizvoda’ koje će se održati u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u četvrtak, 24. ožujka 2016. godine u terminu između 9 i 16 sati.

Teme radionice:
– Osnovni elementi forme ili obrasca
– Izgled i kompozicija, odnosni elementa dizajna
– Tipografija kao element dizajna i sadržaja
– Teorija boja i primjena u dizajnu
– Korištenje fotografije kao elementa sadržaja i poveznica s dizajnom
– Ikone i simboli
– Razumijevanje potreba korisnika i analiza projektnog zadatka
– Izrada koncepta i dizajn prototipa
– Iteracija, kolaboracija i rad na prvoj verziji proizvoda
– Završna vježba – izrada dizajna vizualnog sučelja aplikacije

Radionica je namijenjena svima koji se bave web ili grafičkim dizajnom, izradom front-end rješenja ili su u procesu učenja dizajna digitalnih proizvoda.

Za potrebe radionice osigurano je 15 računala na kojima će se izvoditi praktične vježbe, no svaki sudionik može donijeti svoje vlastito prijenosno računalo. U sklopu praktičnih vježbi sudionici mogu koristiti bilo koji alat za izradu vektorske grafike, a preporuke su Adobe Illustrator, Sketch, ili Inkscape.

Broj sudionika ograničen je na 20. Organizatori mole da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 22. ožujka 2016. godine do 12 sati pozivom na broj telefona 040 499 405 ili popunjavanjem obrasca prijave na sljedećoj poveznici.

Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje specijalizirao se kao voditelj edukacija u području IT tehnologija, marketinga i kreiranja vizualnog identiteta kroz korištenje modernih tehnologija.

Svoje iskustvo je stjecao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu kao asistent nastave na kolegijima Multimedijske komunikacije i Digitalni multimedij, te kao voditelj obrazovnih programa stručnog usavršavanja Web i Grafičkog dizajna u Infokatedri u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije