Međimurske vode osnovale laboratorij za ispitivanje hidrotehničkih objekata

>> Međimurske vode osnovale laboratorij za ispitivanje hidrotehničkih objekata

Međimurske vode d.o.o. osnovale su vlastiti laboratorij za ispitivanje funkcionalnosti, strukturalne stabilnosti te vodonepropusnosti cjevovoda i hitrotehničkih objekata, kao logičan slijed dosadašnjih aktivnosti na poslovima čišćenja i održavanja sustava odvodnje budući da se ispitivanje vodonepropusnosti mora obavljati kontinuirano i u rokovima sukladno odredbama Pravilnika o tehničkim zahtjevima za građevine odvodnje otpadnih voda, kao i rokovima obavezne kontrole ispravnosti građevina odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Laboratorij je ustrojen prema zahtjevima norme HRN EN ISO 17025:2007, za što je i akreditiran kod Hrvatske akreditacijske agencije dana 3.3. 2016 godine.

‘U skladu s vizijom tvrtke da budemo predvodnik po kvaliteti pružene usluge u javnoj vodoopskrbi, odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda na zadovoljstvo naših korisnika, smatrali smo svrsihodnim i ekonomski opravdanim da ispitivanje vodonepropusnosti obavljamo sami kao javni isporučitelj vodnih usluga.

Uz već ranije nabavljenu opremu (TV inspekcijsko vozilo s kamerom vrijednosti 770.000,00 kn ) uloženo je dodatnih 300.000,00 kn u opremu i osposobljavanje osoblja za potrebe rada laboratorija i time postali prva i jedina komunalna tvrtka u Republici Hrvatskoj koja sama za vlastite potrebe može obavljati poslove ispitivanja vodonepropusnosti, a druga u javnom sektoru za TV inspekcijsko snimanje sustava odvodnje.’, rekli su iz Međimurskih voda.

Sam postupak akreditacije bio je zahtjevan i trajao je preko dvije godine te je iziskivao edukaciju i stručnost osoblja Međimurskih voda d.o.o. Nositelji aktivnosti bili su voditelj Odjela odvodnje mr. Nevenko Tkalčec, dipl.ing. i inženjer za odvodnju voda, Hrvoje Krsnik mag.ing.geoing.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije