Bivši zastupnik Mario Moharić dobio posao u Međimurje plinu

Mario Moharić (46), bivši SDP-ov saborski zastupnik i aktulani načelnik općine Goričan, od 1. ožujka radi na novom radnom mjestu. Postao je referent zaštite na radu u tvtki Međimurje plin, u vlasništvu 25 jedinica lokalne samouprave, među kojim je i Goričan.

Na natječaj objavljen početkom veljače javilo se šest kandidata od kojih su tri, prema neslužbenim informacijama, zadovoljavala uvjete. Komisija se odlučila za Moharića, a direktor Međimurje plina, HNS-ovac Nenad Hranilović, taj je prijedlog i prihvatio. Moharić je po struci veterinar, radio je prije Sabora kao viši ribarski inspektor.

– Javio sam se za natječaj za referenta jer je Međimurje plin dobrostojeća tvrtka i tu ću imati veću plaću. Dosta mi je posla inspektora – kaže Moharić koji nije želio iskoristiti povlastici 6+6.

Dva mjeseca prije natječaja raspitao se kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ima li zapreke da se zaposli u Međimurje plinu ako prođe na natječaju, prenosi Vecernji.

Za eMedjimurje.hr je izjavio kako nema zapreke, jer sa 3 posto udjela koliko ima Općina Goričan u Međimurju plinu, ni na koji način i kao načelnik Općine Goričan ne može utjecati poslovne odluke Međimurje plina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije