Cmrečnjakov sauvignon berbe 2015. šampion Dionizijane

Završeno je ocjenjivanje vina na sajmu GAST 2016. u Splitu za potrebe Dionizijane 21. međunarodnog sajma vina, koji se održava u sklopu GAST-a, najveće vinarske, vinske, hotelske i ugostiteljske priredbe u Hrvatskoj.

Ukupno 10 zlata za međimurska vina na splitskom Gastu 2016.

Među brojnim bijelim vinima iz cijele Hrvatske, vino sauvignon berbe 2015. Vinogradarstva i vinarstva Cmrečnjak iz Svetog Urbana osvojilo je titulu šampiona Dionizijane 2016. s ocjenom od 87,50 bodova. Čak 5 naših bijelih vina osvojilo je zlatna odličja i to dva vina kuće Dvanajščak – Kozol, te po jedno kuća, Vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak, Vinska kuća Hažić i Vinogradarstvo i vinarstvo Danica i Boris Novak.

U kategoriji crvenih mirnih vina zlato je osvojila Vinarija Štampar sa svojim ‘Svetim Urbanom’.

U kategoriji predikati vina pinot bijeli i rizling rajnski Jelene i Antuna Kojtera, osvojila su zlatna odličja. Među ‘pjenušcima’ su Zlatni zvir pušipel i pušipel iz Vinogradarstva i podrumarstva Tomšić iz Železne Gore, dobili zlatna odličja.

Međimurska vina osvojila su velikih 17 srebrnih odličja te 4 brončana. Sajam GAST i Dionizijana u sklopu njega održava se u Splitu u Spaladium Areni od 2. do 5. ožujka, kada će vinarima odličja biti uručena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije