LAG-ovi Mura – Drava i Baranja unaprijedili suradnju

>> LAG-ovi Mura – Drava i Baranja unaprijedili suradnju

Članovi Lokalne akcijske grupe Mura-Drava, dana 22. i 23. veljače 2016. godine, sudjelovali su na dvodnevnoj radionici u LAG-u Baranja sa sjedištem u Belom Manastiru.

Trenutna glavna aktivnost LAG-ova u Hrvatskoj je izrada strategije za naredno razdoblje do 2020. godine koja će predstavljati strateški okvir za alokaciju sredstava i financiranje projekata koji su u skladu s Programom ruralnog razvoja RH i strategijom pojedinog LAG-a. Upravo zbog toga je bila organizirana i ova radionica kojoj je svrha bila razmijeniti pozitivna iskustva u provedbi LEADER pristupa kroz Mjeru 202, unaprijediti već postojeću suradnju, te pronaći zajedničke točke interesa za projekte suradnje međimurskog i baranjskog LAG-a koje povezuje rijeka Drava.

Radionica koja je bila od iznimne važnosti rezultirala je mnoštvom ideja na različitim područjima, te pokazala da postoji veliki interes za projekte suradnje, koji se mogu realizirati u narednom razdoblju. U okviru radionice, članovi LAG-a Mura-Drava posjetili su Beljske vinograde, te primjer dobre prakse obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje proizvodi baranjski kulen koji je zaštićen i registriran na razini Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije