Smanjen promet kamiona kroz Mursko Središće

Ako je suditi po statističkim podacima, onda se žitelji Murskog Središća, a poglavito Štrukovca počinju rješavati prevelikog kamionskog prometa kroz svoja naselja, najvećeg problema u posljednjih pet godina.

Prema podacima Policijske postaje Mursko Središće tijekom siječnja preko Graničnog prijelaza Mursko Središće – Petišovci prešlo je 10.293 kamiona, što je za 3.033 kamiona manje nego u prosincu kada ih je granicu, a time i samo naselje prešlo 13.326.

Podsjećam, kako je u ljetnim mjesecima kroz grad prošlo i do 15 tisuća kamiona mjesečno, što je činilo ogromne probleme po sigurnosti ljudi, ali i materijalnih dobara. Je li smanjenje prometa kamiona kroz grad u siječnju pokazatelj kako se vozači okreću hrvatskim i slovenskim auto cestama ili je to samo rezultat raznih zimskih odmora u europskim zemljama, vidjeti će se uskoro.

O prometu kamiona kroz grad puno je rečeno i napisano, za vrijeme gradonačelnika Rudolfa Klennerta održan je mirni prosvjed uz zaustavljanje kamionskog prometa. Aktualni gradonačelnik Dražen Srpak o kamionskom prometu kroz grad i Štrukovec izvijestio je donedavnog premijera, mnoge ministre, župana i druge koji mogu pomoći u njegovom razrješenju.

Ovog trenutka aktualna je izgradnja središćanske zaobilaznice i novog mosta na Muri, preko kojih bi se odvijao teretni i autobusni promet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije