Mursko Središće: Stigla građevinska dozvola za gradnju novog vrtića

Grad Mursko Središće je osnivač Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ koji pohađa 110 djece, a smješten je u staroj školi koja je prošle godine u potpunosti obnovljena.

Obzirom što je zgrada na kat te se nalazi u samom centru baš i nije najsretnije rješenje za tu namjenu. Zbog toga je Grad prošle godine krenuo u postupak ishođenja građevinske dozvole za novi gradski vrtić koji će biti smješten na lokaciji Slatine, te će u potpunosti zadovoljiti sve današnje pedagoške standarde.

Planirana visina investicije penje se do 15 milijuna kuna, te sad predstoji borba za iznalaženje financijskih sredstava kroz financiranje putem fondova EU, državnog proračuna i gradskog proračuna, prema mogućnostima, a nakon što se gradski vrtić izgradi sadašnja zgrada starog vrtića će postati nova gradska vijećnica, dok bi se prostori u kojima se sada nalazi Gradska uprava mogli dati na korištenje udrugama.

Iz Grada Mursko Središće stiže informacija da je za gradnju zgrade novog dječjeg vrtića u petak, 29. siječnja izdana građevinska dozvola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije