Pre-kom šalje nove umanjene uplatnice i kupone za kompost

U narednih desetak dana svi korisnici Pre-kom-ove sakupljanja otpada dobit će nove umanjene uplatnice za prva tri mjeseca ove godine. Uz uplatnice korisnici će dobiti kratko pisano pojašnjenje sa dijelom Odluke o popustima (stara cijena, popust, nova cijena).

Uvođenjem popusta domaćinstvima donjeg Međimurja, ona će ostvariti uštede od 250 tisuća kuna godišnje. Popust koji se uvodi privremenog je karaktera, a u Pre-komu postoji želja da on postane stalan.

– Nažalost nadležno Ministarstvo mora donijeti Uredbu o komunalnom otpadu i ne znamo što će nam novog propisati u Uredbi. Također nas očekuje početka rada regionalnog centara Piškornica (do 2018.) gdje još ne znamo koliko će iznositi cijena obrade miješanog komunalnog otpada- kažu u preloškoj tvrtki

Svi korisnici usluge sakupljanja biorazgradivog komunalnog otpada dobit će kupon za 100 litara komposta, koji mogu podići u kompostani Prelog (Gorice). Kompost će se moći podići od 15.02.2016. do 31.05.2016. godine. Svi uredni platiše koji su sve račune za 2015. godinu platili do dana valute dobivaju i poklon bon od 30 kuna za cvijeće ili malu posudu (7 litara) za biootpad.

Korisnici sa područja Grada Preloga dobit će i uplatnicu za održavanje groblja. – Pozivamo sve naše korisnike da nastavimo sa odvojenim sakupljanjem otpada, kako bi mogli ispuniti preuzete obaveze RH ulaskom u Europsku uniju, te si omogućili eventualne nove mogućnosti za popuste – priopćili su iz Pre-koma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije