Božićna akcija: Nikola & Nikola – dečki koji vraćaju vjeru u ljude

U duhu predbožićnog vremena organizirala se božićna akcija prikupljanja igračaka pod nazivom ‘Obradujmo naše mališane u najljepše božićne dane‘ za Dnevni boravak dr. Antuna Bogdana, Caritas Varaždinske biskupije u Čakovcu, od strane dvojice momaka – Nikole Balenta i Nikole Mlinarića. Prikupljalo se za djecu s posebnim potrebama.

Akcija je bila izuzetno uspješna te je prikupljeno oko 2000 igračaka. Međimurje je tako ponovno pokazalo veliko srce. U ponedjeljak tijekom kićenja bora, oko 80 vrećica punih darova (plišanih igračaka, knjigica, električnih automobila, barbika…) odnijeto je u Dnevni boravak dr. Antun Bogdan. Osoblje i djeca su bili oduševljeni koji su se zahvalili te uputili poziv na 20. godišnjicu rada sljedećeg mjeseca.

Kako je bilo prikupljeno izuzetno puno, ostalo je još darova. Te darove su momci podijelili Udruzi za nezbrinutu djecu “Fijolina” te Udruzi udomitelja djece Međimurja. Radio Hrčak je također prepoznao vrijednost akcije te pozvao Nikolu & Nikolu u svoj studij na live emisiju “Glas mladih.

Njima su se pridružila djeca 1.c. razreda iz Čakovca te fra Stanko. Mališani su također prikupili poklone koje su dečki proslijedili Centru za socijalnu skrb Čakovec. Tako je uspješno okončana jedna dobrotvorna akcija sa puno udruženja iz cijelog Međimurja te Strukovne škole Varaždin koja je također donirala igračke.

Akciju su također podržale osobe iz javnog svijeta kao što je mladi igrač Dinama Ante Ćorić, estradna zvijezda Cvija, grupe Vigor, Kumovi, Pirati, Putnici, Barabe te Tamburaši mjeseca. Dečki se zahvaljuju svim ljudima velikog srca koji su pomogli da ovog Božića dječja lica obasjaju osmijesi. Svima žele sretan Božić!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije