Mala Subotica: U školi žele dizalo za učenike s posebnim potrebama

>> M. Subotica: U školi žele dizalo za učenike s posebnim potrebama

‘Svaki nam je učenik, svaka mlada osoba jednako važna i svakome želimo omogućiti normalno praćenje nastavnog plana i programa te normalno kretanje kroz život u obrazovanju, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec čime je krenula humanitarna akcija “Dizalom do jednakih mogućnosti” u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Radi se o akciji prikupljanja sredstava za izgradnju dizala za učenike s posebnim potrebama, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 200 tisuća kuna. Škola inače ima učionice u prizemlju, ali i na katu gdje se nalaze sve specijalizirane učionice u kojima se odvija nastava za učenike od petog do osmog razreda, tako da se za više razrede mora voditi računa o dostupnosti učionica djeci s posebnim potrebama.

Imamo desetak djece koja imaju problema s kretanjem, stoga je neophodno da u što kraćem roku napravimo lift i omogućimo im jednake mogućnosti”, rekao je načelnik općine Mala Subotica Vladimir Domjanić te dodao kako će Općina dijelom pomoći kroz izdvajanje proračunskih sredstava, a također podržati sve akcije kojima bi se prikupilo što više sredstava u što kraćem roku.

Predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatska Emil Vibović, nositelj projekta, napomenuo je kako će svaka donacija biti istaknuta na web stranicama udruge i škole, te se unaprijed zahvalio onima koji će izdvojiti makar i najmanji dio svog budžeta kako bi pomogli ovu humanitarnu akciju.

Ravnateljica škole Đurđa Horvat, izrazila je vjeru u uspješnost akcije, a pritom i pohvalila sve učenike koji su na održanom sajmu izložili svoje prigodne radove. Na kraju je župan Posavec iskoristio priliku i pozvao sve ljude velikog srca da budu dio stvaranja pozitivnih promjena, pokažu brigu i solidarnost te izdvoje koliko mogu za donaciju, jer će i najmanji iznos doprinijeti uspjehu ove hvalevrijedne akcije.

Udruzi možete pomoći uplatom donacije na žiro račun HR5123400091116005263, pozivom na broj 02 061215, uz opis plaćanja “Dizalom do jednakih mogućnosti”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije