Caritas župe Goričan organizira dobrotvornu prodaju kolača

U nedjelju, 20. prosinca 2015. godine, četvrte adventske nedjelje, Caritas župe Sv. Leonarda iz Goričana organizira prodaju kolača, mlinaca i proizvoda od aronije koje su pripremile članice Caritasa.

Sav prihod od dobrotvorne prodaje ide mještanima kojima je pomoć u ovo Božićno vrijeme najpotrebnija. Članice župnog Caritasa i župljanke ispeći će kolače, mlince i ostale proizvode koji će se prodavati poslije misa na prostoru centra “Dobri pastir”.

Voditeljica župnog Caritasa, Terezija Vidović, poziva sve župljane Goričana da kupnjom kolača novčanim prilozima pomognu sumještanima kojima je potrebna pomoć. Napominje da članice Caritasa kroz cijelu godinu organiziraju razne aktivnosti, prikupljaju pomoć u hrani i odjeći koju daju potrebitima, socijalno ugroženim obiteljima.

Također posjećuju stare i bolesne mještane kojima lijepa i topla riječ znači više od svega. Humanitarno pečenje i prodaju kolača organiziraju u dane Uskrsa i Božića – najvećih blagdana kršćana.

Župnik Petar Majstorović je kod svete mise u nedjelju potaknuo i pozvao sve župljane da se uključe u dobrotvornu kupnju kolača i ostalih proizvoda kako bi pomogli mještanima kojima je pomoć u ovo Božićno vrijeme najpotrebnija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije