Pečuh: PZ Josip Štolcer Slavenski i TO Stjepan Bujan-Stipić oduševili publiku

Hrvatski klub i Udruga Augusta Šenoe iz Pečuha (Republika Mađarska) i ove su godine organizirali Hrvatski adventski koncert 11. prosinca 2015. godine u Pečuškoj bazilici.

Čast da ove godine nastupaju imali su članovi Pjevačkog zbora ‘Josip Štolcer Slavenski’ iz Čakovca i Tamburaškog orkestra ‘Stjepan Bujan-Stipić’ iz Čakovca.

Nakon fantastičnog koncerta koji je trajao 80 minuta i oduševio sve prisutne u ovoj prekrasnoj katedrali Sv. Petra i Pavla, održana je Sveta misa na hrvatskom jeziku koju je predvodio mons. Antun Škvorčević požeški biskup. Misu je pjevao Ženski pjevački zbor Augusta Šenoe iz Pečuha uz pratnju kantora Laszla Cseha.

Među uzvanicima bio je i međimurski župan Matija Posavec, generalna konzulica RH u Pečuhu Vesna Haluga, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan, te visoki dužnosnici Grada Pečuha.

Pokrovitelji ovog koncerta bili su: Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, Pečuška hrvatska samouprava te Poglavarstvo grada Pečuha.

Čakovečki pjevači i tamburaši još jednom su pokazali zavidnu kvalitetu izvedenog programa koje su uvježbali sa svojim dirigentima Senkom Bašek Šamec i Borisom Novakom, a organizatori su bili puni riječi hvale. Ovaj koncert čakovečka publika imat će priliku doživjeti 27. prosinca u 19:30 u crkvi Svetog Nikole u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije