Svetomartiščan Zlatko Kraljić opet zlatni

U subotu. 6. prosinca je u Križevcima održan 7. susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva ‘Stjepan Kranjčić’. Na anonimni natječaj javilo se 170 autora s 243 rada iz Republike Hrvatske i inozemstva, a žiri u sastavu – dr. sc. Vladimir Lončarević, mr. sc. Božidar Petrač i Drago Bosnar, odabrao je po tri najbolja rada u pet kategorija.

Prvu nagradu u žanru kratka priča dobio je Zlatko Kraljić iz Svetog Martina na Muri za djelo Tinčeka so ftopili, napisano na svetomatrinskom kajkavskom narječju. To mu je već druga nagrada koju je dobio na Kranjčiću. Ovu godinu je izdao tri zbirke pjesama, Kralji smetišč, Globalizacija penetracija i Volčja tolpa, a njegova kazališna igra Fejst buk, izvedena je i na KAM-u.

Već treću godinu je i dobitnik Zlatega priznanja Javnoga sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, kao jedan od najboljih stranih autora u Sloveniji. Recenziju njegove zadnje knjige koja će uskoro izaći Achtung Auschwitz, napisala je velika hrvatska književnica Božica Jelušić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije