Predstava ‘Veliki smiješni rat’ 10. prosinca na Tribini ČČ

‘Veliki smiješni rat’ je predstava u ključu commedie dell’arte nastala na temelju pisama i djela Carla Goldonija ‘Licemjer’ i ‘Rat’, dijelova romana ‘Jebo sad hiljadu dinara’ Borisa Dežulovića i pjesme ‘Legenda o mrtvom vojniku’ Bertolta Brechta.

Predstava u maniri farse karikira način na koji se novcem kupuje narod koji postaje topovsko meso u sukobima zaraćenih strana, a glavni lik Arlecchino, kojeg utjelovljuje više glumaca, tragikomična je figura apsurda rata. Predstava je ujedno i predstavljanje Studija glume i medija Sveučilišta u Rijeci na kojem studira i Čakovčanka Nika Levak, bivša članica Dječjeg gradskog kazališta Čakovec.

Igraju studentice i studenti studija Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci: Frano Barunčić, Ella Bogadi, Nika Ivančić, Lovro Ivanković, Lara Lalić, Nika Levak, Jurica Marčec, Emir Mulalić, Marina Musulin, Nikola Nedić, Maja Ožegović, Mirta Polanović, Tena Antonija Trojanac i Tijana Trošelj.

Sudjeluju: Sandi Bratonja (gitara), Gorana Stipeč (violina) i Franka Zlatić (flauta), dramaturgija i režija: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, asistenti: Jelena Lopatić i Tanja Smoje, pokret: Edvin Liverić i Ivana Kalc, glazba: studenti uz pomoć prof. Nigela Osbornea, korepetitor: Valnea Žauhar, glazbeni producent: Damir Urban.

Predstavu koju u čakovečkom Centru za kulturu možete pogledati 10. prosinca s početkom u 20 sati traje 95 minuta. Cijena karte je 30 kuna, a za studente, umirovljenike, učenike i grupe 20 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije