FOTO: Božićni sajam u Maloj Subotici

>> FOTO: Božićni sajam u Maloj Subotici

Prema uhodanoj tradiciji Općina Mala Subotica u prosincu priređuje Božićni sajam. Ove godine je to nešto ranije zbog koncerata koji će održati KUU ‘Zvon’ i Puhački orkestar Općine Mala Subotica (27. 12. 2015).

>>> Božićni sajam u Maloj Subotici (Nedjelja, 6.12.2015.)

I ne samo to nego i Puhački orkestar organizira ‘Limenu večer’ u restoranu “Fortuna” (12. 12. 2015.) za sve ljubitelje limene glazbe. Večer će ugodnim zvucima glazbe svih stilova začiniti i popularna grupa “Showtime band”. Božićni sajam Općine Mala Subotica je zamišljen tako da sve udruge koje djeluju u općini. ali i pojedinci i grupe mogu izložiti svoje proizvode i prodati po simboličnoj cijeni. Sajam ima i humanitarnu notu prikupljanja financijskih sredstava koja će se dodijeliti potrebitima.

Udruge i pojedinci

Udruga Sveti Rok iz Benkovca i ove je godine pripremila kuhano vino i čaj, hladetinu i langoše. Lovačko društvo “Prepelica” pripremilo je preparirane životinje i lovački gulaš. Ostale udruge i pojedinci pripremili su mirisne božićne kolačiće, razne svjetlucave dekoracije za božićnu jelku ili ukras u kući, razne vjenčiće, kugle, anđele pa sve do božićnih mirisnih sapuna, soli i pralina koje je izložila Dina Horvat. Učenici Osnovne škole predstavili su žive jaslice. Darko Blažona pak je doveo ponije – male konjiće i ovce.

Sajam je otvorio neizbježni Puhački orkestar Općine Mala Subotica koji je svojom svirkom uljepšao ugođaj, jer je i vrijeme svim sudionicima, a i posjetiteljima išlo na ruke. Bio je lijep sunčan dan, a manifestacija je održana u šatoru i oko njega. Prisutnima se prigodnim riječima obratila Danica Glad, predsjednica Općinskog vijeća.

Te nedjelje na sajam su bila pozvana i djeca (od rođenja do polaznika 6. razreda iz “Benkovca, Jurčevca i Sobotice” na podjelu dječjih darova povodom blagdana sv. Nikole. Kratku predstavu za djecu i roditelje pripremile su odgojiteljice Dječjeg vrtića “Potočnica”. Za ozvučenje pod šatorom bio je zadužen DJ Radovan Reif iz Male Subotice sa svojom tehnikom.

Na sajmu se moglo pronaći za svakoga ponešto, od dječjeg vrtića, djece iz Osnovne škole do naših umirovljenika i udruga koje su sudjelovale. Namjena sajma nije samo za žitelje Općine Mala Subotica, nego za sve one koji ga žele posjetiti, kupiti nešto prigodno ili pak samo razgledati. Posjetitelji su se lijepo družili uz kuhano vino, čaj, kolače i sve ostale delicije koje su im bile ponuđene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije