Biskup Mrzljak: Neka svjetlo duše, savjesti i srca bude jako i ove godine

Varaždinski biskup, msgr. Josip Mrzljak u četvrtak je župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu predvodio misno slavlje prvog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu župnog blagdana. – I duhovna obnova u Čakovcu ovih je dana priprema za blagdan Božića, kako ne bi vanjsko svijetlo bilo jače od našeg unutarnjeg svijetla duše, savjesti i srca, kazao je tom prigodom msgr. Mrzljak.

-Nekako mi se nažalost čini, da ovogodišnje Došašće poprima nekakve karakteristike koje nisu Adventske, istaknuo je varaždinski biskup. Nekada je Advent bio vrijeme pokore, a danas se pretvara u velike svečanosti, koncerte i konzumerstvo. Dakako, da nemam ništa protiv toga, da jedni druge darujemo, jer to je i oznaka Božića, ali se ipak previše otišlo u drugu krajnost, što i nije baš najbolja priprava za Božić. Stoga nastojimo barem u crkvama govoriti o tomu na koji se način čovjek za taj blagdan treba pripremiti u svojoj nutrini i duši.

Nakon mise, biskup Mrzljak kao član Zrinske garde Čakovec sudjelovao je na adventsko-božićnoj duhovnoj obnovi s ostalim članovima udruge , pripadnicima Policijske uprave međimurske i konfratrima, odnosno članovima Franjevačkog bratstva u Čakovcu. Prigodni duhovni nagovor održao je duhovnik Zrinske garde fra Stanko Belobrajdić, govoreći o vremenu priprave i iščekivanja – Došašću te samoj proslavi Božića.

Ovo je već osmi put da se članovi Zrinske garde druže u vrijeme Božića kako bi se i na drugom polju , a ne samo onom vezanom uz njihove godišnje nastupe, zagledali u sebe kao vjernici i uvidjeli, što to kao kršćani moraju dati ovome svijetu. Upravo je duhovna obnova ono što čovjeku daje osjećaj mira, sigurnosti ,hrabrosti i tišine koji su najvažniji za istinsku proslavu Božića i dolazak Boga k nama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije