Dragovoljno predao dvije ručne bombe i 120 komada streljiva

U četvrtak, 3. prosinca u večernjim satima osoba s područja Međimurske županije dragovoljno je predala policijskom službeniku za protueksplozivnu zaštitu dvije ručne bombe i 120 komada streljiva raznog kalibra.

Apel građanima iz policije – predajte oružje koje ilegalno posjedujete

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da ga ne odbacuju, već da se telefonom jave u najbližu policijsku postaju (192). Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se specijalizirani policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana, kao i sigurnu predaju oružja.

Nacionalna kapanja ‘Manje oružja, manje tragedija’

Ujedno, podsjećaju građane na akciju koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije