HZZO poziva građane da ne nasjedaju prevarantima

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane da ne nasjedaju napokušaje prijevare različitih tzv. privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pritom nude zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate, telefonski ili na kućnim adresama.

U HZZO-u kažu kako su ovih dana ponovo dobili dojavu jednog osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Proteklih nekoliko godina više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZOističe da obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga.

Građane koji se nađu u takvoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevareprijave policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije