Dan borbe protiv nasilja nad ženama bit će obilježen i u Međimurju

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije će s gradskim povjerenstvima gradova Čakovec, Mursko Središće i Prelog te s općinskim povjerenstvima općina Nedelišće, Sveti Martin na Muri, Belica i Dekanovec i ostalim dionicima akcije obilježiti Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni) na način da će u subotu, 28., studenoga 2015. godine u Čakovcu, Murskom Središću, Prelogu, Nedelišću, Svetom Martinu na Muri, Belici i Dekanovcu postaviti štand i prolaznicima dijeliti prigodni letak izrađen povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem ukazivanja na problem obiteljskog nasilja, tj. nasilja nad ženama.

Kao druga aktivnost vezana uz obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je organizacija tribine na temu Nasilja. Tribina će se održati u zgradi Scheier u Čakovcu u subotu 28. 11. 2015. godine s početkom u 12,00 sati.

Tribini će uz predstavnike nadležnih institucija koje moraju reagirati po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji nazočiti i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost splova, Nansi Tireli, predsjednica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova u dosadašnjem sazivu, mr. sc. Iva Prpić, pomoćnica ministrice pri Ministarstvu socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije