Pokazno taktička vježba VZP općina Dekanovec, Podturen i Domašinec

>> Pokazno taktička vježba VZP općina Dekanovec, Domašinec i Podturen

U subotu, 14. studenog 2015. u popodnevnim satima na farmi u vlasništu OPG-a Kolarić Bojana iz Turčišća, održana je javno pokazana taktiča vježba vatrogasnih postrojbi VZP Općina Dekanovec, Domašinec i Podturen.

Ujedno je i izvršen i stručni nadzor nad postrojbama od strane zapovjenika VZP Stjepana Tomašeka. S obzirom da vježba nije bila najavljena ni prethodno razrađen elaborat vježbe, cilj vježbe bio je provjeriti sustav uzbunjivanja preko OVC JVP Čakovec, odaziva interventnih vatrogasaca, vrijeme okupljanja i dolaska na mjesto intervencije, izvršenje postavljenih taktičkih zadataka, koordinacija u sustavu zapovjedanja i izvršenju zadatka, uporaba vatrogasne opreme i tehnike koje postrojbe posjeduju, uporaba i dobava vode iz podzemnog bunara, ribnjaka i podzemnog hidranta do relejne dobave vode preko 300 metara na dvije lokacije te uporaba izolacijskih aparata, rasvjetne tehnike i ostale opreme za gašenje.

Ukupno se odazvalo 47 interventnih vatrogasca sa 6 NV, 4 KV i 3 MP. Početak vježbe bio je u 15,00 sati a završetak u 16,25 sati. Analizom vježbe prisutnih zapovjednika, vježba je ocijenjena kao vrlo dobro izvršen taktičkih zadatak.

Sustav pozivanja od strane JVP Čakovec SMS porukama odrađen je vrlo profesionalno i koordinirano, a stručnim nadzorom za svaki DVD pojedinačno je utvrđeno vrijeme dojave, izlaska i dolaska na mjesto intervencije, i to za okolna DVD-a do 10 minuta a za najudaljenija do 20 minuta.

Bitno za naglasiti je da je sva vatrogasna tehnika i oprema bila u ispravnom i funkcinalnom stanju a vatrogasci opremljeni propisanom zaštitnom odječom o obučom. Sudionoci vježbe bili su interventni vatrogasci DVD-a: Turčišće, Domašinec, Dekanovec, Novakovec, Podturen, Sivica, Ferketinec i Miklavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije