Slovenija uz prijelaz Bukovje počela postavljati žičanu ogradu

U Sloveniji su jutros započele pripreme zapostavljanje žičane ogradena dijelu granice s Hrvatskom, u skladu s najavom premijeraMire Cerara da će njegova država tako bolje kontrolirati očekivani izbjeglički val, ali i spriječiti “humanitarnu katastrofu” do koje bi zimi moglo doći ako bi migranti dolazili na granicu schengenske Europe u velikim brojevima i disperzirano jer su kapaciteti za njihovo primanje male dvomilijunske Slovenije ograničeni, a Europa još ne može riješiti izbjegličku krizu zajedničkim naporima.

Službenih informacija nema, ali slovenska tiskovna agencija STA navodi da su logističke pripreme za postavljanje žice počele rano ujutro, a ograda će se najprije postaviti u blizini Brežica sredinom dana.

Slovenija je, prema neslužbenim informacijama, počela s pripremom postavljanja ograde i kod prijelaza Bukovje – Gibina blizu općine Štrigova.

Slovenska televizija navodi neslužbene informacije da će žičana ograda koju će oko podneva početi postavljati vojska i civilna zaštita biti visokaoko 180 centimetara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije