FOTO: Vrsne kuharice LAG-a Međimurski doli i bregi

>> FOTO: Vrsne kuharice LAG-a Međimurski doli i bregi

U velikoj proslavi Martinja i gulašijadi u Svetom Martinu na Muri, 7. studenog 2015., sudjelovale su i zaposlenice Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi kuhanjem “LAGovskog” vinskog gulaša kojim su osvojile visoko 3. mjesto u konkurenciji 38 odličnih gulaša. Treba napomenuti da je mladoj ženskoj ekipi LAG-a ovo bilo prvo sudjelovanje u amaterskom gastronomskom natjecanju.

Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri su i ove godine povodom Martinja organizirale gastronomsko natjecanje u kuhanju Martinskog vinskog gulaša uz bogat popratni zabavno – kulturni program. U međunarodnom gastronomskom natjecanju sudjelovale su ekipe iz Međimurja, Mađarske i Slovenije.

Odlukom tročlanog žirija najbolji Martinski gulaš skuhala je ekipa I.P.A. kluba Međimurje, drugo mjesto pripalo je ekipi Nogometnog kluba ‘Polet’ Sveti Martin na Muri, a treće ekipi LAG-a Međimurski doli i bregi. Zahvalnice i priznanja predstavnicima ekipa uručili su načelnik Općine Sv. Martin na Muri Franjo Makovec, njegova zamjenica Petra Novinščak i direktorica TZO Sv. Martin na Muri Ivana Živčec.

Na području LAG-a Međimurski doli i bregi Martinje je proslavljeno na tradicionalni način u Nedelišću, Štrigovi te u Murskom Središću. Proslave Martinja još uvijek traju pa vas pozivaju da, ukoliko već niste, proslavite najpopularniji vinski “praznik” na Međimurskoj vinskoj cesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije