Stanari Sokačeve ulice u Čakovcu: Do kada ćemo biti u mrklom mraku?

Petar Kvakan kao predstavnik stanara zgrada u čakovečkoj Ulici Ivana Sokača 8 i 10, obratio se s pitanjem u našu redakciju koje se odnosi na izgradnju rasvjetnog stupa u Ulici Ivana Sokača između broja 6 i 10.

– U neposrednoj blizini nalazi se II. Osnovna škola Čakovec, dječji vrtić “Krijesnice” te se u okviru objekta “Partner projekt” nalazi restoran studenske prehrane. Također se u blizini nalazi urbani centar sa župom Sv. Antuna Padovanskog Čakovec. Promet kroz navedenu ulicu se drastično povećao kada se navedena ulica spojila s Ulicom Putjane te predstavlja kraći put do zaobilaznice Čakovec.

Ulica Ivana Sokača broj 6-10 do današnjeg dana se nalazi u mrklom mraku iz razloga što još nije postavljeno rasvjetno tijelo. Imajući u vidu količinu prometa, studenata, učenika koji prolaze ulicom pitanje je vremena kada će se dogoditi nesreća kojoj će uzrok biti smanjena vidljivost a kada će se postaviti pitanje suodgovornosti Grada Čakovca. Mi, stanari Ulice Ivana Sokača 8-10, želimo znati u kojem vremenskom periodu će izgradnja jednog rasvjetnog tijela u Ulici Ivana Sokača 8-10 ući u gradski proračun – napisali su.

Odgovor smo potražili u Gradu Čakovcu.

– Javna rasvjeta u Ulici Ivana Sokača u Čakovcu se projektira, a taj postupak je pred završetkom. Na navedenom mjestu postavit će se pet rasvjetnih stupova visine 6 metara sa LED rasvjetnim tijelima. Procijenjena vrijednost radova je 50.000,00 kuna, a ovaj izdatak planirat će se u Proračunu Grada Čakovca za 2016. godinu, saznali smo od Davida Vugrinca, pročelnika Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije