I.P.A. Međimurje skuhala najbolji ‘Martinski gulaš’

>> I.P.A. Međimurje skuhala najbolji “Martinski gulaš”

Povodom ‘Martinja 2015.’ Na Trgu svetog Martina u Svetom Martinu na Muri u subotu je održano Gastronomsko natjecanje u kuhanju ‘Martinskog vinskog gulaša’ koje je okupilo 38 natjecateljskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Prema ocjenama tročlanog ‘Međunarodnog povjerenstva za ocjenjivanje gulaša‘ najbolji gulaš skuhala je ekipa I.P.A. kluba Međimurje, drugo mjesto pripalo je ekipi Nogometnog kluba ‘Polet’ Sveti Martin na Muri, a treće ekipi LAG Međimurski doli i bregi.

Osim velikog broja natjecatelja, impresivno je izgledala slika koja je govorila o možda i dvije tisuće posjetitelja koji su ispunili čitavi Trg svetog Martina i okolnih mjesta. Sve natjecateljske ekipe dobile su ‘Zahvalnice’ za sudjelovanje na ovom sada se može reći najvećem međimurskom ‘gastro showu’ amaterskih kuhara.

Zahvalnice su predstavnicima ekipa uručili svetomartinski općinski načelnik Franjo Makovec, njegova zamjenica Petra Novinščak i direktorica turističkog ureda Ivana Živčec, osoba koja već sada, premda je ‘Martinje’ tek na polovici, zaslužuje sve čestitke.

Čestitke zaslužuju svi kuhari jer i oni koji nisu bili među prve najbolje ocjenjene ekipe skuhali su gulaš kako najbolje znaju, no okusi su različiti. Policajcima koji su pobjednici, nitko nije osporio osvajanje najvećeg broja bodova, kao što nitko nije porekao vatrogascima da su prvi razdijelili svoj ‘uradak’, što isto puno govori.

Nakon proglašenja rezultata uslijedilo je narodno veselje uz glazbu, pjesmu i ples, a program ‘Martinja 2015.’, nastavlja se sutra u LifeClass Terme Sveti Martin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije