Heroji koji spašavaju živote: Vatrogasci dnevno intervenirali 80 puta

Prema podacimaHrvatske vatrogasne zajednice, dnevno u Hrvatskoj izbije 15 požara, no oni čine samo manji dio intervencija. Prošle su godine vatrogasci diljemHrvatskena teren izlazili29.711 puta, odnosno osamdesetak puta dnevno!

Među tzv. tehničkim intervencijama jest i zaštita od poplava, a njihova je pomoć golema. UKarlovcuje, na primjer, za vrijeme poplave na raspolaganju bilo više od 250 operativnih vatrogasaca. Hrvatska ima čak 60.000 osposobljenih vatrogasaca spremnih za intervenciju, a još je veća vojska dobrovoljnih vatrogasaca kojih ima čak 150.000!

– Požara je manje, ali zato raste broj tehničkih intervencija, od izvlačenja unesrećenih u prometu do saniranja posljedica nevremena – kaže 26-godišnjiDubravko Cvetko (na fotografiji) iz Preloga, jedini zaposleni vatrogasac u gradskom DVD-u. Svi ostali su volonteri koji na intervencije izlaze na poziv.

U Dubravkovoj obitelji čak je pet vatrogasaca, od mameJasenke Cvetko(53) i ocaBožidara Golomboša(50) do djedaIvana(75) i brataDina(12). Među dobrovoljcima sve je više žena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije