Završna konferencija projekta ‘SHIFT’ i daljnji rad Dječjeg centra ZVIR

Udruga slijepih Međimurske županije sa svojim partnerima, Međimurskom županijom i Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u detinjstvu – MURID održat će završnu konferenciju projekta ‘SHIFT’ i predstavljanje plana rada Dječjeg centra ZVIR nakon završetka projekta.

Završna konferencija projekta održat će se u srijedu, 4. studenog 2015. u 10.00 sati u Zgradi Scheier u Čakovcu. Tijekom proteklih godinu i pol kroz projektne aktivnosti dvadesetero djece s teškoćama u razvoju iz naše županije, koja ranije nisu bila uključena ni u kakav vid predškolskog obrazovanja i skrbi, u Dječjem centru ZVIR (Zajedno Vidimo, Interveniramo Rano) bila su uključena u programe individualne i grupne rehabilitacije te pripremljena za uključivanje u redovni predškolski i školski sustav.

Za to vrijeme njihovi roditelji su, kroz programe profesionalne edukacije u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec, unaprijedili svoje kompetencije i pripremili se za tržište rada. Uz pomoć našeg koordinatora za rad s poslodavcima roditelji djece s teškoćama u razvoju pripremili su životopise i motivacijska pisma te je kontaktirano preko 60 poslodavaca u Županiji, a 6 osoba je i zaposleno.

Naše rehabilitatorice i logopedica radile su i s djecom i njihovim odgajateljima u redovnim vrtićima koji se trude u svoje programe uključiti djecu s teškoćama u razvoju, a ova suradnja bit će nastavljena i nakon završetka projekta ‘SHIFT’. Vrijednost projekta je 196.045,27 €, od čega 85% predstavlja financijsku potporu Europske Unije iz IV. komponente IPA Programa, a kroz ugovor sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje EU projekata.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske potpomogao je projekt s gotovo 14.000 €, dok su ostatak financirale Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri (Udruga MURID i Međimurska županija). Provođenje projektnih aktivnosti započelo je u lipnju 2014., a završava krajem studenog 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije