Središćansko groblje dobilo sasvim novo ruho

Dan mrtvih, Svi Sveti ili kak bi mi serjoJnčari rekli Si Sveci dan je kada naši osjećaji prikriveni tijekom godine zbog ovakvog ubrzanog načina života postaju izraženiji, puni emocija, ali i sjećanja na svoje najdraže kojih više nema sa nama. Groblja su mjesta gdje te svoje osjećaje dokraja definiramo i podijelimo sa bezbroj znanih i neznanih koje susrećemo na njima. Zato uređenost , čistoća groblja imaju veliku ulogu u tim događajima. – piše Muralist


Naš Grad tome zaista posvećuje veliku pažnju, a to se možete uvjeriti na svakom koraku ako se malo duže zaustavite na groblju i prošećete njime. Veliku ulogu u tome imaju gradski komunalni radnici koji kao mravi cjelodnevno rade na njemu te ga uređuju i čiste kako bi se mi u tim pijetetnim trenucima osjećali ugodno i zadovoljno. Zato sve pohvale i čestitke na njihovom radu i zalaganju.


Otkad je došao na mjesto gradonačelnika M. Središća Dražen Srpak posebno je težište stavio na uređenje groblja koje osim svrhe kojoj služi mora postati i jedan kulturni sadržaj kao što je u mnogim drugim mjestima. Plansko uređenje groblja, nova ograda, uređenje sva tri pila, fontane, nova rasvjeta, automat za svijeće, lijepo uređene staze, travnjaci na groblju, parkiralište očišćeno, označeno tako da više nema onih gužvi kada zbog parkiranih automobila nisi mogao proći ulicom.

Sve su to stvari koje su urađene u zadnje vrijeme i čime se kao Grad možemo ponositi te kad ga usporedite sa drugima imamo što i pokazati.


Zbog takve brige Grada, a moramo istaći i samih mještana koji se brinu za svoja grobna mjesta sigurni smo da ćemo se i za ove Se Svece na groblju moći mirno sa sjetom i ljubavlju opet sjediniti sa svojim najmilijima. Zato zahvala svim onima koji nam to svojim trudom kroz godinu omogućavaju od komunalnih djelatnika pa do gradonačelnika Srpaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije