Tjedna prognoza: Bit će magle i sunca, ali i jutarnjeg mraza

Prema prognozi Crometea stabilno i suho vrijeme čeka nas i danas i sutra. Ali to u ovom jesenskom dijelu godine, a posebno nakon obilnih kiša, ne mora nužno značiti sunčano vrijeme.

Naime, u prvoj polovici tjedna dosta je velika mogućnost za maglu ili nisku naoblaku pa je pitanje koliko ćemo vidjeti sunca. Jutra ostaju prohladna, a dnevna temperatura se neće bitno mijenjati ili će možda samo malo porasti. U slučaju vedrih noći postoji mogućnost za slab mraz pa budite na oprezu ako imate osjetljive biljke. Ipak će to biti povoljno vrijeme za radove i boravak na otvorenom, a na ruku nam ide i povoljna biometeorološka situacija.

U nastavku saznajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih sedam dana u prognozi Crometea.

U ponedjeljakse vrijeme neće bitnije mijenjati. Noć i jutro će biti hladni, mjestimice i magloviti. Danju izmjena oblaka i sunčanih razdoblja pri čemu će oblačnije biti prijepodne u zapadnijim područjima. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura uglavnom od 3 do 9, po kotlinama i niža uz moguć slab mraz, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme će se nastaviti iu utorak.Ujutro mjestimice magla i niska naoblaka koja se može i dulje zadržati. Sredinom dana i poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar slab. Jutro i dalje hladno pa se ne može isključiti mogućnost za slab mraz, osobito u slučaju vedrije noći, a dnevna temperatura možda će malo porasti pa uglavnom očekujemo između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva. U slučaju dugotrajne magle i niskih oblaka možda malo niža.

Iu srijeduujutro može biti magle ili niske naoblake. U Gorskom kotaru i Lici sve oblačnije, a moguća je i slaba kiša, osobito u drugom dijelu dana. Zapuhat će slab, ponegdje i umjeren južni i jugoistočni vjetar. Ostat će relativno toplo za kraj listopada. Čini se da ćemo u srijedu doživjeti jednu blagu južinu koja bi mogla najaviti manju promjenu vremena u drugoj polovici tjedna. Zato će danju biti malo toplije, a pogoršat će se i biometeorološka situacija. Tlak zraka će lagano padati.

Prognostički izračuni daju nekakvu mogućnost za manju promjenu vremenaoko četvrtka, ali to zasad nije posve sigurno. Moglo bi biti malo kiše, ali preporučamo da pratite prognozu sljedećih dana. Zasad se čini da će kiše biti u Gorskom kotaru i Lici, a u sjevernijim i istočnijim područjima malo ili ništa. Temperatura zraka ujutro će biti viša zbog južine i oblačnije noći, a dnevna će se malo sniziti jer će zapuhati sjeveroistočni vjetar, a moglo bi pasti i malo kiše.

Prema kraju tjednaopet više suhog vremena, ali postupno malo niža temperatura. Tako bi iz dana u dan jutra išla na sve hladnije pa je za vikend i početkom sljedećeg tjedna sve izvjesnija pojava jutarnjeg mraza. Moguća je i magla i niska naoblaka, a danju sunčana razdoblja. I dnevna temperatura će se malo sniziti, osobito ako magla ili niski oblaci dulje potraju. Bitno je da se ne vide neke kiše pa bi blagdan Svih svetih najvjerojatnije prošao mirno i suho.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije