FOTO: Mamičina škrija u Gornjem Kraljevcu

>> FOTO: Mamičina škrija u Gornjem Kraljevcu

Kulturno umjetnička udruga ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ vrlo uspješno je organizirala kulturno-umjetničku i gastronomsku priredbu ‘Mamičina škrija’, koja je održana 6. puta zaredom.

Dvorana Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu bila je prepuna posjetitelja koji su imali prigode vidjeti bogati stol sa starinskim međimurskim jelima te uživati u programu kojeg su uz domaćine Društvo žena Gornji Kraljevec izveli KUD Mačkovec, KUD Zasadbreg, Udruga žena Dunjkovec i Područna škola Gornji Kraljevec.

Žetveni običaji, pletenje cekera te međimurski plesovi i pjesme izvedeni su u originalnim nošnjama, sa starinskim alatima i predmetima, domaćim rječnikom i međimurskim popjevkama.

Domaćini, a ponajprije članice Društva žena, predvođene predsjednicom Štefanijom Jambrošić, po završetku programa sve sudionike, goste i prijatelje počastili starinskim ‘delicijama’ i dobrom kapljicom. Nemjerljiv doprinos u priredbi pripada Mileni Granatir, osobom ‘za sve’ u Gornjem Kraljevcu i učiteljici Željki Novak.

Ovom lijepom događaju koji je iz godine u godinu sve bolji nazočili su međimurski župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman, općinski načelnik Zdravko Mlinarić i Željko Maček, ravnatelj Osnovne škole Vratišinec. Svi oni čestitali su domaćinima i organizatorima na organizaciji priredbe koja po svemu spada u sam vrh međimurskih ‘etno kulturnih’ događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije