Međimurci na otvaranju Spomen obilježja Blage Zadre

U petak, 16. listopada 2015. održana je komemoracija povodom 24. godišnjice pogibije general-bojnika Blage Zadre u Borovu Naselju. Branitelji iz Međimurja, sudionici tih vukovarskih događanja, nazočili su ovom događaju.

Svečani program je započeo u 10 sati polaganjem vijenaca na grob general-bojnika Blage Zadre na Mameorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Sveta misa zadušnica za genaral-bojnika te sve poginule i nestale braintelje služena je u Crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju nakon koje je održan kratki prigodni program na Trpinjskoj cesti kod spomen biste Blage Zadre.

Po završetku prigodnog programa krenulo se na otkrivanje spomen obilježja na mjestu pogibije general-bojnuka Blage Zadre u Kupskoj ulici. Spomen obilježje otkrili su sinovi, Tomica i Josip Zadro.

– Svečanost su uveličali brojni uzvanici kao i suborci poginulog general-bojnika Blage Zadre. Drago mi je što sam bio jedan od sudionika tih događanja, rekao je Miroslav Radmanović, sudionik obrane grada Vukovara i suborac pokojnog Blage Zadre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije