Lidija Bajuk će koncertom proslaviti 50. rođendan i 30 godina karijere

Naša vodeća pjesnikinja i kantautorica etno glazbe, Lidija Bajuk autorskim koncertom u Histrionskom domu 15. listopada proslavit će svoj 50. rođendan i 30 godina glazbene karijere.

Koncert pod nazivom ‘Senjico senjala’ počinje u 20 sati, a Lidiji će se u izvedbi narodnih pjesama pridružiti mnogobrojni prijatelji. Iza Lidije Bajuk je sedam albuma, čak deset knjiga – zbirki pjesama i bajki te scenariji dviju TV emisija etnografskih tema.

Ovu godinu Lidija će pamtiti i po Porinu koji je osvojila za album ‘Prelja’ u kategoriji za najbolji folklorni i etno album godine, koji je izdala diskografska kuća Scardona. Pri kraju izuzetno uspješne godine rođena Čakovčanka za svoj rođendan ima skromne želje.

– Rođendanska želja mi je već ispunjena ovim velikim zagrebačkim koncertom. Raduje me jer rijetko sviram u Zagrebu te zahvaljujem Cantusu i HDS-u što su me podsjetili na obljetnice jer nisam od onih što obilježavaju i slave. Ipak, drago mi je što će se to dogoditi uz moju glazbu koja me neprekidno prati, kao i ja nju, službeno koncertno 30 godina, a iako kraćim javnim nastupima još i više. Na sam rođendan želim biti kod kuće u trenirki. Možda u tome uspijem jer ću se dan ranije vratiti s koncerta u Orašju, kaže s osmijehom Bajuk koja ‘pravi’ rođendan slavi 23. studenog.

Slavljeničkim repertoarom obuhvatit će 20-ak tradicijskih i desetak autorskih pjesama u pratnji kolega glazbenika. Dio novih obrada podsjetnik je na Lidijinih dosadašnjih sedam samostalnih audio izdanja, a drugi dio odnosi se na tradicijske napjeve koje još nije objavila.

– U 30 godina karijere pamtim samo lijepe trenutke, a takvi prevladavaju. Deset glazbenika koji sudjeluju u mojoj glazbenoj proslavi moji su dugogodišnji suradnici. Imali smo izuzetne nastupe i koncerte i u domovini i u svijetu, ali najbolji su mi trenuci s naših zajedničkih proba ili putovanja na zajedničko odredište. Zbog toga suradnike ne biram isključivo po njihovom glazbenom talentu, zaključila je Bajuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije