Dolazi Leona, nova ciklona s obilnom kišom i vjetrom

Iako se još nalazimo u prvoj polovini listopada, vikend za nama već je stavio točku na ‘i’ vrlo kišnog mjeseca u većem dijelu Hrvatske. Da do kraja listopada više ne padne ni kap kiše, već je sada jasno da će ovaj mjesec u nekim gradovima završiti kao natprosječno kišan mjesec.

Oborine ne samo da će biti u nastavku mjeseca, već će one ponovno biti obilne. Ciklona koja je djelovala na vrijeme u dane vikenda postupno se popunila i odmaknula dalje na istok, javlja Crometeo.

U ponedjeljak se vrijeme prolazno smirilo, no jugo će već u utorak najaviti novu promjenu vremena s ciklonom Leona koja će potom djelovati na vrijeme sve do kraja tjedna! S novom ciklonu ponovno će mjestimice pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a kako je tlo već primilo značajne količine oborina posljednjih dana, nove će donijeti i nove probleme.

U nastavku saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna u prognozi Crometea.

U utorakprijepodne većinom suho, ali i prohladno. Tijekom dana sve više oblaka pa je već poslijepodne moguća i nova kiša. Vjetar će biti većinom slab istočnih smjerova. Jutarnja temperatura mogla bi se spustiti blizu nule, a ni dnevna neće biti baš odveć visoka. Ujutro je moguća magla, a ponegdje i slab mraz pa imajmo to na umu. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva, na istoku možda malo viša jer će tamo veći dio dana biti suho uz moguća sunčana razdoblja.

Nova ciklona uz povremenu kišu na meteorološkim kartama vidi seza sredinu tjedna.Čini se da ćemo razdoblje od srijede do petka provesti pod oblacima. Povremeno se očekuje i kiša, moguće i obilnija, a puhat će slab do umjeren istočnjak, osobito u Slavoniji. Noćna i jutarnja temperatura bit će u porastu pa neće biti opasnosti od mraza i kretat će se uglavnom od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura samo malo viša od jutarnje, od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, u istočnoj Slavoniji i malo viša jer su tamo moguća sunčana razdoblja, a i kiše će biti najmanje.

Postupna stabilizacija vremena se očekujeu danima vikenda.Ali to u ovom jesenskom dijelu godine, a posebno nakon obilnih kiša, ne mora nužno značiti sunčano vrijeme. Naime, za vikend je dosta velika mogućnost za maglu ili nisku naoblaku pa je pitanje hoćemo li i koliko vidjeti sunca. Jutra će biti hladnija, a dnevna temperatura će možda malo pasti. Sve u svemu, pred nama je pravi jesenski tjedan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije