Dobile i posao: Prve zavarivačice osposobljene u POU Čakovec

Pučko otvoreno učilište Čakovec je u suradnji za Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Čakovec i poduzećem Midi d.o.o iz Ivanovca osposobilo prve zavarivačice MIG-MAG postupkom u Međimurju.

Odabirom kandidata od strane HZZ-a PU Čakovec, zainteresiranih za obrazovanje, Đurđica Grabar, Tanja Modlic i Valentina Vidović prihvatile su izazov i odlučile promijeniti svoje zanimanje. Kao nezaposlene osobe upućene su na program osposobljavanja za poslove Zavarivača/ice MIG-MAG postupkom.

Nisu se bojale prihvatiti obrazovanje netipično za žensku populaciju. Vrijedne Međimurke marljivo su radile na teoretskom, a još više na praktičnom dijelu i na kraju su u tome i uspjele. Kod provođenja atestacije, pokazale su iznimnu preciznost, smirenost i smisao za estetsko oblikovanje zavara. Teoretski dio programa obrazovanja vodili su stručnjaci Dušan Novak i Denis Šopar, a praktičan rad Josip Zvonarek, koji je bio iznimno ponosan za dame koje su marljivo i neumorno vježbale, kako bi uspjeh na kraju bio zagarantiran.

Nakon završenog program obrazovanja sve tri polaznice su se odmah zaposlile, što je dokaz njihovog rada i truda, ali kvalitetnih andragoških stručnjaka koji su provodili program osposobljavanja. U grupi je bilo još je petero muških zavarivača koji su se također gotovo svi zaposlili: Zoran Jurišaga, Dino Karadža, Vladimir Lukša, Tanja Modlic, Rajko Novak i Boris Opačak.

Tijekom provođenja programa polaznicima je osim standardnog praktičnog dijela prezentirana i omogućena obuka na simulatoru za zavarivanje poduzeća Fronius koje je tijekom Tjedna cjeloživotnog učenja ustupilo simulator za zavarivanje poduzeću Midi d.o.o. i Učilištu na korištenje.

Pučko otvoreno učilište Čakovec upisuje nove grupe polaznika u programe za zavarivača MIG- MAG postupkom, bravara, operatera CNC tokarilicom i CNC glodalicom te novi program za lakirera metala. Svi programi su traženi u metalskoj industriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije