Pripadnici UDVDR-a Šenkovec na obilježavanju Dana obrane Zadra

U ponedjelja i uotrak 5. i 6. listopada članovi UDVDR-a ogranak Šenkovec, Dejan Mihalković i Boris Odrčić, koji su u vremenu od 23.9.-11.10.1991.g. bili pripadnici Međimursko – dalmatinskog voda Čakovec, a borili su se u sastavu 112.brigade Zadar, zajedno sa predsjednikom udruge Darkom Lajtmanom i Damirom Golubićem, prisustvovali su svečanom obilježavanju Dana obrane Zadra.

Naime prvog dana primljeni su od strane pročelnika grada Zadra, da bi kasnije u Gradskoj loži prisustvovali otvorenju izložbe pod nazivom “Obranjeni grad”.

Tamo su srdačno pozdravljeni od strane gradonačelnika grada Zadra, župana Zadarske županije ,ratnih zapovjednika 112. brigade i ostalih nazočnih.

Na Dan obrane Zadra 6. listopada ove godine odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Gradskom groblju Zadar, zatim pred spomenikom 3. Imotske bojne i u mjestu Dračevac, gdje su i prisustvovali svečanoj akademiji.

U ova dva dana zajedno sa domaćinima iz 112. brigade, obišli su mjesta Murvica, Bokanjac i Dračevac, odnosno sve gdje su liniju obrane između ostalih držali pripadnici Međimursko-dalmatinskog voda Čakovec.

– Na kraju zahvaljujemo se Općini Šenkovec koja nam je dala podršku glede putovanja u Zadar, gradu Zadru i pripadnicima 112. brigade na srdačnom dočeku i gostovanju u Zadru, kao i mještanima mjesta Murvica i Bokanjac na gostoprimstvu – poručili su iz UDVDR-a Šenkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije