HGSS Stanici Čakovec doniran vrijedan kayak za potražne akcije

U prostorima Gradskih bazena ‘Marija Ružić’ Čakovec HGSS Stanica Čakovec preuzela je donaciju tvrtke MATIS Outdoor d.o.o.. Radi se o vrijednom SUK-stand up kayaku koji će uvelike pomoći HGSS Stanici Čakovec u potražnim akcijama te drugim aktivnostima na vodi.

MATIS Outdoor d.o.o uvoznik je i distributer kajaka, kanua, opreme za vodene sportove, spasilačke opreme, bicikala i biciklističke opreme za područje Hrvatske i odlučio je pomoći rad međimurskog HGSS-a.



Predstavnik MATIS Outdoora, Nikola Želimorski je članovima HGSS-a i medijima predstavio mogućnosti uporabe ove vrste kayaka. Radi se o univerzalnoj dasci za spašavanje francuskog proizvođača Aquadesign. Dizajnirana je za uporabu u najtežim uvjetima te sa tri komore na napuhavanje pruža spašavateljima maksimalnu sigurnost.

Ispuhana daska zauzima malo mjesta te može biti spremna za uporabu unutar nekoliko minuta. Izuzetno je stabilna iz razloga što spašavatelj ima nisko sjedište naspram vode te zbog velike litraže može zaprimiti čak i dvije osobe.


Može se koristiti za raznolike oblike spašavanja i aktivnosti kao što su potraga za nestalim osobama (vrlo je okretna i lako se prenosi preko zapreka na vodi), zatim u potrazi za nestalim osobama sa psom, kao pomoćno plovilo (može se koristiti za razne tehnike spašavanja ili evakuacije do većeg plovila), spašavanje sa leda (uz pomoć dva cepina i vursaka), spašavanje sa nestabilnih tla (mulj, otpadne vode, fekalne vode i sl.) jer osigurava spašavatelju stabilnost na nestabilnom području a može se koristiti i kao transportna daska za transport unesrećenih osoba, javljaju iz čakovečkog HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije