U ove kišne jesenje dane zagrijte se finom krem juhom od kestena

Donosimo vam recept za finu krem juhu od kestena!

Krem juha od kestena:

Kesten – 600 g

Luk – 100 g

Celer – 50 g

Maslac – 100 g

Vrhnje za šlag – 2 dl

Slanina – 100 g

Sol – po želji

Papar – po želji

Chilli – po želji

Suncokretovo ulje – po želji

Kestene kratko prokuhati i oguliti. Na maslacu i malo ulja prepržiti luk i celer narezan na kockice. Kada je luk uvenuo dodati kestene i kratko ih prepržiti (karamelizirati). Zaliti vodom, začiniti sa soli, paprom i vrlo malo chillia. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Juhu samljeti štapnim mikserom, te po potrebi protisnut kroz cjedilo. Dotjerati okus i poslužiti uz dodatak tučenog vrhnja i dekorirati poprženom slaninom.

Pogledajte video materijal s detaljnim receptom:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije