Povodom Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna međimurska podružnica udruge Veliko srce malom srcu organizirala je kuharsku radionicu u Srednjoj školi Prelog.
Predavanje vezano uz pravilno kombiniranje namirnica i njihovih količina uz poučnu prezentaciju upriličio je Nenad Bratković, magistar nutricionizma, sveučilišni magistar fitofarmacije i dijetoterapije.
Svjetski poznati nam master chef Branko Ognjenović i njegov mlađi kolega kuhar Matko Bukovac kuhali su zdravu hranu koja je premalo zastupljena u našoj svakodnevnoj prehrani pa su tako imali prilike degustirati rižoto od ječmene kaše i šampinjona, juhu od cikle, crnu repu sa tunom, pureće polpete na pireu od patliđana, salatu od heljde i crne repe s tunom, rižoto od prosa sa kuhanom junetinom, file skuše na podlozi kus kusa i špinata, jabuke sa cimetom i preljevom od sira i meda…i još puno ukusnih zdravih namirnica.
Kuhanju su prisustvovali i budući kuhari, maturanti Srednje škole Prelog, koje je Ognjenović pozvao u goste u svoj studio u Zagreb i ponudio svoje sponzorstvo. Radionici je prisustvovalo dvadesetak roditelja, članova udurge Veliko srce malom srcu iz Međiurske županije.
Radionica je bila vrlo poučna osobito za roditelje čija djeca doživotno trebaju terapiju zgrušavanja krvi ili protiv nakupljanja vode.
Započeta suradnja dviju udruga, udruge Veliko srce malom srcu i udruge Renato-kuhari bez granica pruža mogućnost takvih radionica u više njihovih podružnica. Branko Ognjenović tom je prilikom rekao: ‘Kuhajte uvijek smireno, polako i s ljubavlju, jer ljubav je lijek za sve bolesti!’, javljaju iz udurge Veliko srce malom srcu.