Nedelišće: Festival starijih osoba ima svjetlu budućnost

U subotu 3. listopada 2015. u Klubu za starije osobe u Nedelišću zvršio je drugi po redu Festival starijih osoba koji je organizirao Autonomni centar- ACT u sklopu projekta “Klubovi za starije osobe”.

Umirovljenici su od ranih jutarnjih sati sudjelovali u ekipnom natjecanju gdje su se okušali u šahu, kartanju, pikadu, gađanju zračnom puškom, kuglanju te trčanju sa sokalnikom. Sudionici natjecanja bili su Klubovi za starije osobe i Udruge umirovljenika iz Nedelišća, Murskog Središća i Preloga, Klub za starije Varaždin te Udruga žena “Breza” iz Brezja i Udruga žena Mursko Središće.

Pobjedu je odnijela ekipa Udruge umirovljenika Prelog, drugo mjesto zasluženo je pripalo Udruzi umirovljenika Nedelišće, a treće Udruzi žena “Breza”. Najboljim ekipama priznanje za odlične rezultate uručio je Ljudevit Bošćak, predsjednik Udruge umirovljenika Nedelišće.

Nakon intenzivnog jutra, svi su itekako zaslužili topli obrok pa su svim natjecateljima podijeljene porcije gulaša. Sportske igre bile su zadnja aktivnost ovog trodnevnog Festivala koji je započeo u četvrtak kulturno-zabavnim programom u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, a nastavio se u petak izložbom ručnih radova u kojima su sudjelovale Udruge žena iz Nedelišća i Murskog Središća te razmjenom knjiga “Uzmi ili ostavi”, aktivnosti Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa iz Čakovca te knjižnica i čitaonica iz Šenkovca i Preloga.

Posjetitelji su u petak mogli izmjeriti svoj tlak i šećer što je proveo Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Isti dan održana je i tribina na temu “Problemi i potrebe osoba treće životne dobi” u kojoj su sudjelovali partneri na projektu – Centar za socijalnu skrb i Centar za pomoć u kući Međimurske županije, a kojima su se pridruži i Obiteljski centar te Udruga umirovljenika Nedelišće.

Želja organizatora ovogodišnjeg Festivala starijih bila je javnosti približiti probleme, potrebe, mogućnosti i prava osoba treće životne dobi, da bi se ispred raznih institucija moglo što bolje i pametnije djelovati. Želja je bila i potaknuti starije stanovništvo na druženje, a broj posjetitelja Festivala koji se popeo na 300-tinjak te je želje uslišio i dao vjetar u leđa za naredne godine.

Organizatori se zahvaljuju Općini Nedelišće, Udruzi umirovljenika Nedelišće, Nacionalnoj sportskoj dvorani Aton, Centru za socijalnu skrb, Centru za pomoć u kući, svim sudionicima i gostima Festivala, volonterima, medijima, kao i sponzorima – OPG Đuran, Mesnici Mihalić, Pekarni “In” Nedelišće, Zinki Čižmešija te Radovanu Bacingeru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije