General u miru Đuro Dečak i peti mandat na čelu Udruge

U Zagrebu, u dvorani Gastro Globus na zagrebačkom velesajmu, održan je redoviti izborni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.

Na Saboru su usvojena Izvješća o radu Udruge za mandatno razdoblje 2011-2015, kao i izvješća Nadzornog odbora i Suda časti. Jednoglasno su izabrani dužnosnici Udruge za Predsjednika general u miru Đuro Dečak, za 5 regionalnih dopredsjednika izabrani su: Regije Sjeverna Hrvatska Siniša Pavlović iz Koprivnice, Regije Središnja Hrvatska Zvonko Marić iz Dugog Sela, Regija Zapadna Hrvatska Marijan Mužinić iz Pule, Regija Istočna Hrvatska Krešimir Pavelić iz Požege, Regija Južna Hrvatska Mijo Vukušić iz Metkovića.

Izabrana su i tijela Udruge, Središnji odbor Udruge koji čine 21 Predsjednik Podružnice, pa je tako i predsjednik podružnice Stjepan Horvat član Središnjeg odbora Udruge. Izabrano je pet članova Suda časti i Nadzornog odbora. Za člana Nadzornog odbora Udruge iz Međimurja izabran je Zdravko Holcinger.

Na Saboru, budući da su jedinstvena pravna osoba na području RH, a sukladno Zakonu o udrugama usvojene su izmjene i dopune Statuta Udruge i imenovan likvidator. Temeljem Statuta Udruge podružnice i ogranci imaju rok od godine dana da usklade svoja Temeljna pravila.

Također su usvojene programske smjernice za naredno razdoblje, a odnose se na sportska natjecanja članova i djece članova, međunarodna aktivnost Udruge u okviru Svjetske veteranske federacije, promicanje istine u domovinskom ratu u školama, skrb i društvena zaštita hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, obilježavanje blagdana, praznika i obljetnica te humanitarna djelatnost.

Iz govora predsjednika Dečaka izdvajamo ‘da od početka njegovog mandata u udruzi nema mjesta politici…’. Na početku Sabora premijernu nastupnu točku izvele su mažoretkinje iz Krapine djeca hrvatskih branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije